The National Hygiene Partnership Trainer Seminar 2013

March 15th, 2013 Catagóirí: Nuacht, Press Releases Clibeanna:

Seminar Presentations
Seminar Presentations
click icon to download in PDF format

The NHP Seminar for Licensed Trainers 2013 bhí ar siúl ar an 20ú Feabhra agus bhí óstáil fhlaithiúil Cónaidhm Fíoncheannaithe Éireann ar a n-ceanncheathrú Ráth Fearnáin. The Seminar which was organised with the aim of professional development for NHP Licensed Trainers was also attended by invited guests from the hospitality and retail sectors.

Clodagh Fitzgerald, Chair of the National Hygiene Partnership opened The Seminar with a Welcome Address and introduction of the Invited Speakers for the Seminar.

Derek Carter, Foghlaim agus Bainisteoir Forbartha, Aramark ar choinníoll i láthair an-suimiúil " Ó Soláthraí Oiliúna le Iontaofa Comhpháirtí Gnó"Ar Oiliúint Sábháilteachta Bia ó thaobh conraitheoirí. Ón taithí a bhí aige chos istigh Derek spreagadh oiliúnóirí a choinneáil suas chun dáta go gairmiúil, luach móide a sholáthar do chliaint, a chinntiú úire agus ábharthacht na hoiliúna le cumarsáid cliant maith ar bhonn rialta.

An Dr Bernard Hegarty, Stiúrthóir na Conarthaí Seirbhíse, Údarás Sábháilteachta Bia na hÉireann aghaidh freastail Seimineár ar "Bia Teagmháil Pacáistiú agus Ábhair. Ábhair i dteagmháil le bia, mar shampla pacáistiú bia, Bernard Mhínigh, Is féidir a aistriú cuid dá n-comhdhamhnaí isteach éilliú bia bia is cúis le, foláirimh sláinte, Meabhraíonn bia daor, etc Ach a chuid ceisteanna ní hamháin pacáistiú bia is féidir a thagann chun cinn, Is féidir ábhair theagmhála bia a bheith fadhbach chomh maith do uirlisí, plates and food processing equipment.  Seminar attendees will be watching out for the wineglass and fork symbol which denotes food contact material.

An Dr Paul McKeown, Speisialtóir i Míochaine Sláinte Poiblí, Lárionad Faire um Chosaint Sláinte i láthair "Norovirus and the Leisure Industry” in a graphic and detailed approach to all aspects of Norovirus, from its discovery as “winter vomiting disease” in 1929 through background, causes, spread, surveillance, control and prevention. Paul advised those working in the hospitality sector on the practicalities of restricting the spread of the virus, a presumption of norovirus in the case of a vomiting episode and preparedness and training in case of an outbreak in staff or guests.

Stephen Murphy, Oifigeach Sinsearach Sláinte Comhshaoil, Feidhmeannacht na Seirbhíse Sláinte, Chorcaí Ina chur i láthair aistrithe Stephen na castachtaí "Rialachán (CE) 2073/2005 ar critéir mhicribhitheolaíocha le haghaidh earraí bia"Isteach i dtéarmaí praiticiúla don traenálaí neamh-micribhitheolaí, comhairleoir agus an oibreora gnó bia. Ní mór gnólachtaí bia a bheith in ann dearbhú ar chomhlíonadh a chur ar fáil leis an Rialachán seo.

The NHP Licensed Trainers Seminar 2013 concluded with an explanation, for trainers, of up and coming changes in the Assessment process of the NHP Management of Food Hygiene Programme – An Treoir Riachtanach a Comhlíonta HACCP by Mary Gorby and the introduction of the NHP Management of Food Hygiene – An Treoir Riachtanach a Comhlíonta HACCP Refresher Programme by Clodagh Fitzgerald. A sociable lunch in The Yellow House followed

The presentations in PDF format are available above at Seminar 2013 Presentations

Tá an Chomhpháirtíocht Náisiúnta Sláinteachais an t-ainm trádála do Chomhpháirtíocht na Gníomhaireachtaí Rialtais agus Ionadaithe Tionscal Comhlachtaí a bunaíodh chun a fhorbairt , chun cinn agus a chomhordú ar réimse tionscnamh oiliúna sábháilteachta bia don Earnáil Bia na hÉireann. Tá an NHP atá cláraithe do CBL in Éirinn, 9535893H uimhir Clárú agus an seoladh gnó Cúirt na Mainistreach, Bloc B. Sráid na Mainistreach Íochtarach, Baile Átha Cliath 1.